Paradise -Las Vegas II.

Paradise önálló önkormányzattal nem rendelkező város, amelyhez  Las Vegas repülőtere, a Nevadai Egyetem, és a híres Las Vegas Strip nagy része tartozik. A legtöbb turista, aki idelátogat, ideje nagyobb részét Paradise-ben tölti és nem Las Vegas városban, de ez csupán közigazgatási kategória és a turiták ebből semmit sem érzékelnek. (A fotók Google helymeghatározója ezt írtja ki településként. 🙂 )

A Flamingo volt a történelemben az első Stripen épült szálloda, ez adta az alapot ahhoz, hogy az Egyesült Államok legsivatagosabb területén ez a jelentéktelen kisváros a szerencsejátékok Mekkájává váljon. Mindez egy ábrándozó gengszterrel, Benjamin „Bugsy” Siegellel kezdődött, akinek sikerült  álma megvalósítása: egy elszigetelt földi paradicsom megépítése jómódú és igényes vendégek számára. A Flamingo nevet barátnője, Virginia Hill tiszteletére adta a kaszinónak, vibráló, gyönyörű vörös haja és csodálatos hosszú lábai miatt. A hotelben lévő szuvenírboltban a flamingó-mániások mindent megtalálnak.

A Strip a Las Vegas Boulevard déli szakaszának közel 7 km hosszú része, a Welcome to Fabulous Las Vegas táblától indulva egymást követik a hatalmas épületek, melyek közül többre illik “a világ legnagyobb…” kifejezés. A látványosságoknak se szeri se száma, a szállodák mindegyike rejt valamilyen különlegességet, ezért érdemes időt szánni rá, hogy végigjárjuk a Strip-et és betérjünk majd-mindegyikbe.

A lemenő napfényben káprázatosan csillog aranypalástba burkolt Mandalay Bay Resort, amelynek  fő látványossága a Shark Reef Aquarium. A több mint egymillió gallonos víztartály a legkülönbözőbb halfajoknak, cápáknak, rájáknak és hüllőknek ad otthont. Egy alagúton is áthaladhatunk, ahol körbevesz minket a cápákkal teli akvárium.

A Luxor előtt fekvő Szphinx formájában az eredeti tökéletes mása, azonban méretében 30 méternél is magasabb. A Luxor piramis tetején található a világ egyik legerősebb fényforrása, amivel az eget úgy megvilágítja, hogy az űrből is látszódik. Működtetésének költsége óránként 15.000 forinttal növeli az áramszámlát.

Az Excalibur hotel a középkori kastélyok világát idézi, kicsit Disneyland-re emlékeztet. A legnagyobb össznyereményt itt, egy 25 éves programozó fiú nyerte, 100$-ból 39 millió dollárt sikerült kaszálnia.

Mellette találjuk a New York, New York -ot, a színes felhőkarcolókkal és a Szabadság szoborral. A Big Apple hullámvasút sárgataxis kocsikat kapott, ha tehetitek, akkor üljetek fel rá, én csak a virtuális változatát próbáltam, (egy videószemüveget felvéve száguldoztunk a ciklonon) felejthetetlen élmény. A hotelben érdemes felkeresni a Coyote Ugly bárt, ahol a pulton táncolnak a felszolgálók, ahogy a Sakáltanya filmben. Itt ipari mennyiségben készítik az amerikaiak tábortüzes finomságát smores-t, (kekszek között olvasztott pillecukor és csoki).

Az MGM Amerika legnagyobb hotele, a világon a harmadik legtöbb szobával rendelkezik. A rendszeresen megrendezésre kerülő esti showk állandó szereplője David Copperfield. A bejáratot a 14 méter magas Metro Goldwyn Mayer által híressé vált 50 tonnás oroszlán szobor védi. Ez egész Amerika legnagyobb bronz szobra. Az épületben 93 lift üzemel. Az helységeket úgy alakították ki, hogy bármerre is szeretnél menni, mindenképp legalább egyszer el kelljen sétálnod a játékgépek között. Természetes fény és óra nincs, így teljesen elveszítheted az időérzéked a félkarú rablózás közben. A 17 ezer fő befogadására alkalmas Aréna a profiboksz-gálák helyszíne.

A Crystals bevásárlóközpont tele van luxusbutikokkal. Gyönyörű virágdekoráció fogad mindenhol, van egy titkos kiállítás is, ahova az épületben található Louis Vuitton üzleten keresztül lehet bejutni. Telefonos időpontegyeztetést követően, ingyen egy olyan helyre visznek, ahol a művész egyedülálló, varázslatos, tudatmódosítók inspirálta installációja van.

A Cosmopolitan Hotel lobbyjában egy hatalmas kristálycsillárban koktélozhatunk és óriási magassarkú cipőkkel lehet mókás fotókat készíteni.

A Bellaggio az egyik leghíresebb, klasszikus, ötcsillagos  hotel a városban. Az  előtte húzódó mesterséges tóban,  napközben és esténként káprázatos fény- és víziműsorral szórakoztat a gyönyörű szökőkút. A recepció terme felett van a Chihuly üvegből készült virágoskert, mögötte lévő üvegházban évente többször változó tematikus virágkiállítást éjjel-nappal ingyenesen csodálhatjuk. Szirmok millióiból raknak ki hihetetlen elemeket. A világ legnagyobb csokiszökőkútja, ami bekerült a rekordok könyvébe is itt található.

A szökőkutas előadást nem is nézhetnénk kiválóbb helyről, mint a szomszédos luxusétteremből, amit a Paris Las Vegasban, a párizsi Eiffel-torony tökéletes másában alakítottak ki. A torony csúcsáról, 46 emelet magasan fantasztikus 360 fokos panoráma tárul elénk, míg a hotel aljában a párizsi operaház pontos mását találhatjuk. Kánkános lányok szaladnak a hangulatos macskaköves párizsi utcákon, barátságos, meghitt éttermekben kóstolhatjuk a francia jellegzetességeket.

A mérnöki precizitással az olasz Velence mintájára épült Venetian hotelben az ég mindig kék. Megtalálható itt a harangtorony, a Grand Canale, a Rialto, a Dózse palota és a Sóhajok hídja is. Az épület belsejében lehet gondolázni, ahol az evezősök piros-fehér csíkos ruháikban olasz dalokat énekelnek. A mindig (mesterséges) napfényes Szent Márk téren ingyenes opera koncertek vannak. A recepció a legszebb olasz paloták belsejére emlékeztető, csillogó márványok, aranyozott díszek, stukkók és freskók díszítik. Madame Tussaud’s viaszpanoptikum működik a hotelben, valamint a TV-ből ismert cukrász „Cakeboss”  Buddy híres sütijeit is kipróbálhatjuk.

Értelemszerűen bármelyik kaszinóba bemehetsz. Mindenhol vannak olyan játékgépek, amik egy centes alapon is működnek. A játékgépek -kevés kivétellel- elektronikusak, nem kapsz készpénzt, csak vouchert, amit a pénztárnál válthatsz készpénzre, vagy másnap ezzel folytathatod a szerencsejátékot.  A gépeknél játszókhoz kis idő elteltével megérkezik egy pincérnő, hogy mit kívánsz fogyasztani. Az italokért nem kell fizetni, bármit és bármennyit ihatsz, borravalót illik adni. Vegasban szabad dohányozni a kaszinókban, kijelölt hotelszobákban és olyan bárokban, ahol nem szolgálnak fel ételt.  Annak ellenére, hogy jelentős a cigi fogyasztás, nincs dohányszag.

 

A Treasure Island előtt egy tűzokádó vulkán esténként párszor kitör és látványos tűzzel és füsttel szédíti a járókelőket. Melette pedig a legendás Mirage, ami az előtte található tóban megrendezett kalóztámadás előadásairól híres. Nézzük meg a pontos kezdési időpontot, hogy le ne maradjunk róla!

A Ceasars Palace is az ismert vegasi szállodák közé sorolható, a római fényűző palotákhoz hasonló dekorációkkal, szökőkutakkal, szobrokkal, a Colosseum, Pantheon, a Trevi-kút pontos mását is megtalálhatjuk itt! Fotózkodhatunk gladiátorokkal, majd Gordon Ramsay éttermében fogyaszthatunk egy hamburgert,  – van itt minden, ami szem-szájnak ingere.

A sor “végén”a város és Nevada legmagasabb tornya, az USA legmagasabb szabadon álló kilátója a 350 méter magas Stratosphere áll. Az extrém hullámvasutak mellett az épület párkányán is végig lehet sétálni vagy bungee jumpingolni. A tetőteraszos medencénél kedd esténként szabadtéri mozizás van, ahova nem csak hotelvendégek mehetnek be az ikonikus Ponyvaregény című filmet megnézni.

Ha szeretnél egy kis ízelítőt kapni ebből a világból a Rolitúra is szervez ide és a mesés, közeli nemzeti parkokba túrát. (a részletekről itt.)

Comments

comments

Visit Us On Facebook