“A rét” Las Vegas I.

Las Vegas… valószínűleg a szerencsejáték, a mesés éjszakai fények, a csillogás, a hatalmas limuzinok és  hajnalig tartó bulik ugrik be elsőként a legtöbb embernek. Pedig napközben is van élet ebben a pezsgő városban!

Las Vegas mottója évtizedekig a „What happens in Vegas, stays in Vegas”, „Ami Vegasban történik, az Vegasban is marad” volt. A világ háta mögötti helyen lehet sokkal szabadosabban viselkedni, olyat tenni, amit otthon soha, – nem fog kiderülni.

Mostanában változtattak a bevált szlogenen: „What happens here only happens here”,  „Ami itt történik, az csakis itt történik. A szállóigével azt a városképet erősítik, mellyel Las Vegas különlegességét szeretnék kiemelni. A „Sin city”, bűnös város ma már nem csak „felnőtt játékoknak” ad otthont, hanem számtalan olyan szolgáltatást nyújt, ami egyedülálló a világon.

Évente kb. 41 millióan látogatnak el a bő 600 ezres lakosságú „fiatal” városba, (1870-ig még a teve volt a fő szállítási eszköz.) Az USA 20 legnagyobb szállodájából 17 Las Vegasban van. Kiszámították, hogy 288 évbe telne az, ha valaki egy-egy éjszakát Las Vegas valamennyi hotelszobájában eltöltene.

Az Észak-Dél irányú sugárút ad otthont a felhőkarcoló méretű luxushotelekben és plázákban a kaszinóknak, éjszakánként pedig mindez színes vibráló neonfénnyé változik.

Méterenként ütközünk valamilyen látványosságba, folyamatosan zajlanak a koncertek és performanszok, és az sem kirívó, ha séta közben félmeztelen go-go táncosok, mesefigurák ugranak a nyakunkba.

Anélkül el sem hagyhatjuk a várost, hogy ne vettünk volna szemügyre legalább egyet a világhírű „gyors-eskető” kápolnák közül.

A Strip csillogását magunk mögött hagyva a város környékén életre szóló kirándulásokat tehetünk, akár szervezett módon, akár bérelt autóval.

Las Vegas gasztro-túrának is kitűnő, amellett, hogy a nagy szállodák éttermeit sokszor remekül csengő séfek nevei fémjelzik, érdemes a turistacsapásról letérni és megnézni, hol és mit esznek a helyiek. Meglepő tapasztalatokra lehet szert tenni!

Koncentráltan, egy helyen lehet nagyon sok és nagyon változatos programból választani, a helyszínek a CSI fanoknak is ismerősek lehetnek, hiszen ez a sorozat is Vegasban játszódik.

Ha szeretnél egy kis ízelítőt kapni ebből a világból a Rolitúra is szervez ide és a mesés, közeli nemzeti parkokba túrát. (a részletekről itt.)

Comments

comments

Visit Us On Facebook