Fotózás télen

Itt a tél, ezt vártuk. Talán nem gondoltunk ennyire hidegre, de ha már így van ne csak a magunk, hanem technikai eszközeink védelmére is fordítsunk figyelmet! Egy-két jó tanács, akár a hétvégi kiránduláshoz, hogyan óvjuk kameránkat, fényképezőgépünket.

Fotózás_télen2.jpg

A hidegben az elemek és az akkumulátorok teljesítménye kevesebb, ezért jó, ha van tartalék belőlük. S ezeket tanácsos a belső-, nadrág vagy kabátzsebben hordani, és közvetlenül csak a használat előtt tenni a készülékbe.
Ha épp nem fotózunk érdemes a gépet a kabátunk alatt, vagy a fotóstáskában hordani. Az utóbbi azért előnyösebb, mivel a kameratáska bélelt és általában melegebb, mint a kinti hőmérséklet, de közel sem olyan párás, mint a testünk közelében. Egyébként is a hőmérséklet-ingadozás használat során nem olyan nagy.

Fotózás_télen1.jpg

Az ujjaink melegen tartására is figyeljünk! A legjobb megoldás a dupla kesztyű használata. Egy vékony ötujjas, -hogy a finom kapcsolók és beállítók kezelése egyszerű legyen-, mindez belebújtatva egy „sapkás” egyujjasba. (most kedvező áron kaphatók a Nomádsport üzletében!)
Fontos, hogy a lehűlt gépet a túra után fokozatosan vigyük meleg helységbe, hogy tudjon alkalmazkodni a szélsőséges hőmérséklet különbséghez. De ez fordítva is igaz, használat előtt, egy-másfél órával szoktassuk eszközeinket a hideghez.

Fotózás_télen3.jpg

A páralecsapódás megelőzésére tegyük a készüléket szellős, nem túl meleg, száraz helyre. Ilyenkor nagyszerűen használhatók a különböző cipők, gépek csomagolásából összegyűjtött kis-zacskós, nedvességmentesítő golyócskák.
Szóval, túrára fel! Müzliszelet, csokoládé és termoszos meleg folyadék mindig legyen nálunk!

Comments

comments

Visit Us On Facebook