Bécs házihegyei – Wiener Hausberge

Rax_12.05_Ausztria39.JPG

Rax-Alpok

A Rax-Alpok a Keleti-Alpok igazi előbástyája, hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegye. Gazdag alpesi növényzet, érintetlen természet, festői táj várja mind-azokat, akik időt szánnak arra, hogy felfedezzék a fennsík csodálatos vonulatait. A Heukuppe (2007 m) megközelítése a Preiner Gscheid irányából a Rax-Schneeberg vidék klasszikus túrái közé tartozik. Mind változatosságban, mind természeti szépségben a maximumot nyújtja. (további képek itt)

Schneeberg_10.02_Ausztria_canon32.JPG

Schneeberg

 Alsó-Ausztria és Stájerország határán az Északi Mészkő-Alpokban található, a jellegzetes mészkő hegység több 1800 m feletti csúcs között. A Rax-Alpoktól a Höllental választja el, ám -vele együtt- geológiai egységben alkotja a Rax-Schneeberg csoportot. A Wiener Hausberge  legnagyobb tagja. Felszíne változatos karsztfennsík, az itt lévő források már 1873 óta, mintegy 120 km hosszú vezetéken keresztül Bécset látják el ivóvízzel. (további képek itt)

Hohe Wand_07.05.13_Ausztria_ferrata05.JPG

Hohe Wand

 Nevét a déli-, délkeleti oldalán található mintegy 8 km hosszú, meredek sziklafalról kapta. Az erdős fennsík alkotókőzete mészkő és dolomit, ezért karsztformációkban gazdag. A több mint 700, az egyszerűtől a komolyabb felkészültséget igénylő hegymászó út várja a kalandozást kedvelőket. A területen számos barlang látogatható, például az Unicorn, a Hirnflitzstein bei Dreistetten, valamint a Schauhöhle. A Bécsi-medence közelsége miatt kedvelt kiindulópontja a siklóernyősök és sárkányrepülőknek. (további képek itt)

Dürre Wabnd_12.01_Ausztria12.JPG

Dürre Wand

  A Dürre Wand gerince az Alsó-Ausztriai Gutenstein Alpok része, délnyugaton egészen a Schneebergig húzódik. A hegy egy része sziklaszirtekkel tűzdelt, melyet dombos rétek, erdők és vízesések tarkítanak. Keleten egy keskeny, kilátásban gazdag túraösvény vezet a szomszédos Hohe Wand sziklafalaihoz. (további képek itt)

Rax_06.01_Ausztria_bejáró08.jpg

Rax-Alpok télen

A téli táj szépségeit a síelésen kívül hótalpas túrákon is élvezhetjük. (további képek itt)

Comments

comments

Visit Us On Facebook