A Dolomitok téli arca

Ha az ölet megvan, csak a megvalósítás hiányzik. A Dolomitok téli bejárása hasonlóan történt. Nyáron többször túráztunk, ferrátáztunk itt, ám a hófedte, fehér táj képe, eddig fotók formájában lebegett előttünk. Már téli olimpián is bizonyított a vidék, valamint sí kedvelő barátaink is biztattak, gyűjtsünk bátorságot, (értsd: időt, és pénzt) s menjünk el.

Dolomitok_tél_08.JPGNem bántuk meg.  A hegyek tényleg fehér leplet öltöttek, bár a Sappada környéki falvakban nyoma sem volt az előző napok webkamerákon mutatott havas képeinek. Ezért búsan indultunk a hegyek irányába a szemerkélő esőben. Persze a tél az tél, szerencsére 1400 méter felett már volt hó, nem is kevés! Ide már a buszban hagyott hótalpak is jó szolgálatot tettek volna. Eleinte a táj egy kicsit monokrómnak tűnt, -a fekete-fehér képekhez nem kellett a fényképezőgépeket átállítani-, de látszott, valamit még rejteget!
Dolomitok_tél_01.JPG

Dolomitok_tél_02.JPGÉs lőn világosság! A meteorológia nem hazudott, napsütést ígért, s a ragyogás megszínesítette a látványt (yr.no – hiába a Norvégok tudnak). Ettől a kedvünk is mosolygóssá vált. Gyönyörű helyeken tapostuk a ropogós havat, az otthoni fotók megelevenedtek, szép ez a vidék télen is! Szerencsés az, aki itt tölthet napokat. Mi ezt pillantottuk meg a csúcsra jutva.
Dolomitok_tél_03.JPGNovolau 2500 méter fölé nyúló menedékházánál legeltettük a szemünket  „A fenséges Dolomitok” körpanorámáján.
Dolomitok_tél_10.JPG

Dolomitok_tél_11.JPG
Dolomitok_tél_05.JPG
Már csak egy igazi pizza hiányzott…

További képek itt 🙂

A túrát szervezte a Rolitúra: www.rolitura.hu

Comments

comments

Visit Us On Facebook